Session Hazy IPA: Osvěžující spojení chutí a lehkosti

Session Hazy IPA: Osvěžující spojení chutí a lehkosti

Úvod do stylu

Session Hazy IPA je pivní styl, který nám sedí a máme ho rádi. Kdybychom ho měli nějak jednoduše popsat, tak za nás by seděl popisek “kombinace NEIPA a IPA”. Co najdete pod pivním stylem Session Hazy IPA ? Session hazy IPA je výrazné, většinou lehčí (nižší obsah alkoholu) pivo s chmelovou chutí a vůní a zakaleným tělem. Je to kombinace citrusových a ovocných chmelů, ovesných vloček, pšeničného sladu a kvasnic.

Chuťový profil Session Hazy IPA

Session Hazy IPA nabízí bohatý chuťový profil plný ovocných a květinových tónů. Dominují zde chmelové vůně citrusů, tropického ovoce, jako je mango, ananas, a také jemné tóny broskví nebo meruněk. Pivo má zakalený vzhled, který je výsledkem použití specifických kvasnic a přidání pšenice nebo ovsa do sypání. Lehký a hladký pocit v ústech je doplněn jemnou hořkostí, která není příliš dominantní, což umožňuje vychutnávat si pivo opakovaně.

Obsah alkoholu a hořkost Session Hazy IPA

Session Hazy IPA obvykle obsahuje mezi 3,5 % a 5 % alkoholu, což je nižší než u klasických IPA. Hořkost se pohybuje v rozmezí 20-50 IBU (International Bitterness Units), což ji činí přístupnou i pro ty, kteří preferují méně hořká piva. Ale protože svět je různobarevný náš Surfboard 11° je má o něco vyšší hořkost, tak jak je naším stylem.

Jakou Session Hazy IPA můžete ochutnat u nás v pivoboard.cz

U nás v pivoboard děláme konkrétně Surfboard 11° a je to naše trojka, kterou jsme uvařili a samozřejmě spojitost není náhodná. Vzhledem k tomu, že opravdu rádi jezdíme za vlnama na surf, nejvíc na sever španělska, tak je to pro našeho Tomáše srdcovka.

Proč byste měli zkusit Session Hazy IPU ?

Pokud hledáte pivo, které nabízí intenzivní chuťové zážitky bez vysokého obsahu alkoholu, Session Hazy IPA je skvělou volbou nejen pro letní osvěžení, ale je super celoročně.

Regresar al blog